<h2>Villa Lontorfou </h2><p>Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα - Όρμος Κορθίου Άνδρος</p> <h2>Villa Lontorfou </h2><p>Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα - Όρμος Κορθίου Άνδρος</p> <h2>Villa Lontorfou </h2><p>Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα - Όρμος Κορθίου Άνδρος</p>
Previous Next
Κοντινές Παραλίες

VILLA LONTORFOU - ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Όρμος Κορθίου - Άνδρος

 

 

ΚΟΡΘΙ
 
 
 
Που βρίσκεται: Στον ομώνυμο οικισμό της Άνδρου, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού.
 
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι μεγάλη σε έκταση, με καταγάλανα νερά. Τα μελτέμια δυσκολεύουν όσους θέλουν να απολαύσουν το κολύμπι σε ήσυχα νερά, αλλά ο όρμος είναι ιδανικός για surfing.
ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ
 
 
 
Που βρίσκεται: Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στο βόρειο τμήμα του Όρμου Κορθίου.
 
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο μακρόστενος πέτρινος βράχος που ξεπηδά από τα νερά της. Δεν είναι μεγάλη παραλία. Έχει άμμο και λεπτό βότσαλο και τα νερά της είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.
ΣΥΝΕΤΙ
 
 
 
Που βρίσκεται: Στην ανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα σε Χώρα και Κόρθι.
 
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Με βότσαλα, βαθιά και κρυστάλλινα νερά και σπηλιές μέσα στη θάλασσα. Ο όγκος των βουνών δημιουργεί σκιά τις απογευματινές ώρες. Είναι εκτεθειμένη στους βοριάδες. Εδώ καταλήγει το φαράγγι «Διποτάματα», με τους παραδοσιακούς νερόμυλους. Εδώ γυρίστηκαν αρκετές σκηνές της ταινίας «Μικρά Αγγλία».
ΒΙΝΤΖΙ
 
 
 
Που βρίσκεται: Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στην περιοχή του Κορθίου.
 
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Μικρή παραλία, με ελάχιστη αμμουδιά, αλλά με καλή πρόσβαση και πεντακάθαρα νερά, είναι ιδανική για όσους λατρεύουν το κολύμπι και αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία. Διαθέτει καμπίνες και ντους. Πολύ κοντά υπάρχει ταβέρνα.
ΠΛΑΚΑ
 
 
 
Που βρίσκεται: Στη νοτιοδυτική πλευρά της Άνδρου, στο δρόμο προς το Κόρθι.
 
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Κρυστάλλινα νερά, με μπόλικο αλάτι που στεγνώνει πάνω σου. Υπάρχουν δέντρα, κτίσματα στα οποία φυλάσσονται βάρκες (αποκαλούνται «κονάκια») και βράχια που την κάνουν ιδανική παραλία για ψάρεμα. Στην περιοχή έχουν εντοπισθεί αξιόλογα ίχνη προϊστορικού οικισμού.